Ramon Wewengkang

Ramon Wewengkang

Mijn naam is Ramon Wewengkang, geboren op 17 januari 1975, en maatschappelijk (zorg)ondernemer; een door mij bewust gemaakte keuze. Ik beoefen al sinds mijn 5e levensjaar onafgebroken dezelfde sport, namelijk JKA (Japanse Karate Associatie) Karate. Het is voor mij echt een levenswijze geworden; een filosofie. Jarenlang heb ik met veel passie deel uitgemaakt van de nationale selectie en zowel individueel als in teamverband vele (inter)nationale titels behaald.

“Door karate ben ik mij bewuster geworden van winnen en verliezen, maar vooral het accepteren van het leven ”

Mijn vader, Peter, heeft in 1974 karateschool JKA karate Do Weng in Beek opgericht waar iedereen welkom was ongeacht afkomst of beperking en hierdoor ben ik dus al op vrij jonge leeftijd met veel verschillende mensen in aanraking gekomen. Dit heeft zo een indruk op mij gemaakt, dat ik mijzelf meer en meer ben gaan verdiepen in al deze doelgroepen. Ik ben mij gaan richten op het ontwikkelen van een goede lesstijl (begeleiding) binnen het JKA Karate, maar ook daarbuiten. Ik vind het fantastisch om alle type mensen, die geïnteresseerd zijn of op ons pad komen, naar een hoger niveau te mogen brengen, en hen de levensopvattingen, de discipline van het JKA Karate mee te geven in het alledaagse leven.

Het initiatief om in 2009 onze karateschool uit te breiden tot een prachtig dagbestedingcentrum, Centrum Weng geheten, is eigenlijk tot stand gekomen, doordat ouders en mantelzorgers ons vroegen naar een toegankelijkere ruimte en meerdere activiteiten in combinatie met de warme, maar vooral onze oprechte familiare aanpak. Sindsdien timmeren wij samen met familie en vele vrijwilligers hard aan de weg om onze doelen te verwezenlijken.

Sinds 1998 zijn wij met mijn ouders het gemeenschapshuis Neerbeek gaan beheren. Dit steeds meer in samenhang met Centrum Weng en de karateschool. Het gemeenschapshuis ‘Neerbeek’ speelt een belangrijke verbindende factor voor de dojo en Centrum Weng. Onze wens is dat in de toekomst het gemeenschapshuis terug in haar oude rol komt namelijk een uitvalsbasis voor Beek en omstreken; een algemene voorziening.

  • Instructeur, 6e Dan JKA
  • Hoofdinstructeur van JKA Nederland, technisch directeur van JKA Karate do Weng, examinator, scheidsrechter, coach,
  • JKA Wereld Federatie erkend instructeur.
  • Meermaals Inter- en nationaal kampioen, sinds 1990- 2011 lid van Nederlandse selectieploeg JKA. 
JKA... Jij kunt alles!
Share