Tamara Wewengkang

Mijn naam is Tamara Wewengkang, geboren op 28 november 1979 en trotse moeder van drie lieve en ondeugende kinderen. Verder ben ik docent Nederlands op de Bernard Lievegoedschool in Maastricht en daarnaast geef ik sinds mijn 14e levensjaar karate les binnen onze karateschool Karate do Weng.

De opleidingen die ik gevolgd heb zijn breed: ik ben afgestudeerd als sociaal pedagogisch werkster, heb vervolgens mijn propedeuse creatieve therapie behaald in de sector dans en beweging. Daarna ben ik aan de slag gegaan op de Pabo waar ik mijn lerarenbevoegdheid heb gehaald voor leraresin het basisonderwijs. Dit jaar studeer ik af als 2e graad docent Nederlands.

Mijn vader Peter Wewengkang heeft mij geleerd hoe ik mensen kan begeleiden en samen met hen naar een doel toe kan werken. Het persoonlijk contact en het beste uit iemand halen, vind ik fantastisch. De voldoening na een (individuele of groeps-) les is mooi. Hier leef ik ook voor. Ik geef (karate) lessen aan kinderen en volwassenen bij JKA Karate do Weng, op United World College in Maastricht en ben ik ook trainer van de nationale ploeg van JKA Nederland. Als scheidsrechter vertegenwoordig ik Nederland op de wereld- en Europese Kampioenschappen en hierdoor reis ik ook regelmatig. Dan heb ik gelijk mijn top 3 waar ik voor leef al genoemd: mijn kindjes, mijn karatelessen en mijn reizen over de wereld. Het verbreden van kennis en mijn wereld is een teken dat ik mezelf blijf ontwikkelen. Binnen Centrum WenG ga ik verder met mijn passie; karate, maar ook mensen begeleiden op de manier waarop zij het nodig kunnen hebben. Ik ben veelzijdig en dat is denk ik ook een grote kracht; als het individu maar centraal staat. Ieder mens is anders en heeft een andere manier van benadering nodig.  Verder heb ik een organisatietalent en zal ik mijn broer Ramon en het Centrum ondersteunen, daar waar het nodig is. Kortom: ik ben een duizendpoot met oog en hart voor het motto van Centrum WenG: " niet denken wat je niet kunt, maar juist wat je wel kunt."

  • Instructrice, 5e dan JKA
  • Scout van JKA karate Do Weng, examinator, 
  • JKA Wereld Federatie erkend instructrice.
  • Internationaal scheidsrechter, coach, begeleidster van de jeugd/junioren (wedstrijd)groepen.
  • Vele inter- en nationale titels behaald. 
Waar een wil is, is een weg!
Share